Lojistik Programı 2. sınıf öğrencisi Talha Pekbey, Slovenya’da Erasmus+ hareketliliği sırasında katıldığı Hackathon Kodlama Yarışmasında, takım arkadaşı Hollandalı Cian Vervaart ile birinci oldular.

12 Oca 2024

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Lojistik Programı 2. sınıf öğrencisi Talha Pekbey, Slovenya’da bulunan partner okulumuz Visja Prometna Šola Maribor’daki Erasmus+ hareketliliği sırasında katıldığı Hackathon Kodlama Yarışmasında, takım arkadaşı Hollandalı Erasmus+ değişim öğrencisi Cian Vervaart ile birinci oldular.

Gerçek hayata dair lojistik problemlerin çözülmesinin amaçlandığı yarışma, Slovenya Dijital Dönüşüm Bakanlığı tarafından finanse edildi. Yarışma kapsamında, Impol Alüminyum Endüstrisi adlı firmayı inceleyen Talha ve Cian, firmanın kronikleşmiş bir lojistik problemini tespit ettikten sonra yenilikçi çözümler önerdikleri "Efficient Truck Flow Management in the Industrial Zone" başlıklı projeleriyle 30 ekip arasından birinci seçildiler.

Öğrencimizin başarısını tebrik ediyor ve Meslek Yüksekokulumuzu Avrupa’da başarıyla temsil ettiği için kendisine teşekkür ediyoruz.